De Percee ( heet nu Café Zondag )

Donderdag 28 maart 19:00 uur in de Percee te Maastricht. Present: Westmalle Don, John Der Gulpener en eindelijk Jan Buitendijk de Rotterdamse Zeeuw. We waren dus niet compleet want onze Webmaster der Jeu van Heer lag met een ziekte neer.

Na een korte begroetingsbabbel werd het eerste gerstennat besteld; een Westmalle voor Don en twee bollekes (de konincks) voor Jan en John. Na vijf minuutjes bestelde Der Gulpener alweer een bolleke en nog een en nog een. Op een gegeven aangeschoten moment, kwam der Westmalle Don erachter dat we niet in de Percee zaten maar in een omgedoopte en zeer zondagse naam: "Zondag". Het aloude café "de Percee" waar onze Westmalle Don zijn carrière begon als aankomend basgitarist, heet nu 'Zondag'!

We vroegen de (het) kroegbaas(je) of ie zondags gesloten was, 'welnee' zei hij verontwaardigd, op zondag is 'Zondag' gewoon open zei hij met een zondaars gelaat. Dat kroegbaasje was in het bezit van een felrode VW-bullie met rijkelijk versierde reclamestuntjes wat er zoal in zijn zondagse cafekroegie te krijgen valt tot op de bumper toe. Hij verklaarde dat hij dat vehikel von der Deutsche armee hat gekriegt. Na een dik uur babbelen over het leven, begon onze magen flink te borrelen, we wisten opeens weer waar we voor kwamen, nl: Lekker ETEN !!

John