De-eetclub uitstap naar Zeeuws-vlaanderen (Zeeland) d.d. 14/15 december 2002.


Het was een gezellig weekend, we werden door Jan ontvangen met zelf gemaakte appeltaart.
We hebben wat gekletst over het hebben, het niet hebben en het niet willen van werk. Daarna hebben we een mooie strandwandeling gemaakt die eindigde in een warm strand paviljoen, alwaar wij voorzichtig zijn begonnen met het nuttigen van de bekende Belgische biertjes zoals Grimbergen, Westmalle tripel en Brugs tripel.

Om 18.30 uur werden we door de taxi opgehaald om naar Knokke te gaan. Knokke was gezellig in kerstsfeer gebracht door veel kerst verlichting en een soort winterland met schaatsbaan en kerststalletjes waar je dezelfde shit kunt kopen als in die honderden andere kerstmarkten. We zijn ons gaan indrinken in een Cubaanse kroeg, een leuke tent met een goede bediening, 1e bediening: blonde meid (Belgische) met wipkont, 2e bediening: zwarte meid (Indiase) met veel parfum (was in India nog te ruiken).
Indrinken: Meas-pils en Grimbergen. Bij het verlaten van deze Cubaanse kroeg moest Westmalle Don ter orde geroepen worden i.v.m besnuffelen van deze geparfumeerde indiase bediening. We zijn in hetzelfde restaurant gaan eten als vorige keer (TWENTY SEVEN) je kunt daar een heerlijk stuk vlees krijgen voor weinig geld. Ons menu bestond uit:
  • Steak Archiduc voor Utrechtse Gulpener John, waardering: 8
  • Entrecote extra voor Rotterdamse Zeeuw Jan, waardering: -
  • Coté a l'os voor Maastrichtse Westmalle Don, waardering: 8,5
  • Extra bak friet voor de-eetclub. waardering: 8
Totale waardering is een … Daarna zijn we gaan uitbuiken in de Babbelaer, een kroeg waar een grote variatie van publiek komt van verlopen madammekus tot eerzame burgers uit Limburg en zeeland. We zouden om 23.00 uur opgehaald worden door dezelfde taxi die ons gebracht had, we hadden wel stiekem gehoopt op een andere chauffeur omdat op de heen weg hadden we een 73 jarige vrouw die naar mijn idee nooit eerder in een Mercedes had gereden, een beetje doof en slechtziend was en die niet kon schakelen.
Het geluk was met ons, Jan had hotel Amsterdam bij café de Babbelaer opgegeven, dit moest echter zijn hotel Boudewijn bij café de Babbelaer zoals later bleek, dat wilde zeggen dat we naar een andere taxi op zoek moesten. We hebben toen een ouwe chauffeur in een ouwe Volvo bak wakker gemaakt om ons naar Nieuwvliet te rijden: kosten 40 Euro! Vervolgens zijn we in Nieuwvliet-centraal het nachtleven in gedoken, de plaatselijke dorpskroeg had weer de alles uit de kast gehaald om zijn gasten te amuseren, de kroegbaas zat achter zijn orgel en trachtte met zijn muziek de mensen in beweging te krijgen wat ook lukt bij een bejaard echtpaar, terwijl Westmalle Don op virtuoze wijze manier meezong. Na nog diverse lekkere biertjes achterover gekiept te hebben zijn we naar bed gegaan. De dag erna hebben we heerlijk ontbeten met een traditioneel Zeeuws gekookt ei en een paar sterke koppen koffie. We hebben getracht de meegebrachte PC van onze Webmaster Jeu (die thuis in Limburg lag te slapen) met de netwerkkaart aan de gang te krijgen om op internet te komen, maar dit is niet echt gelukt. We zijn toen maar een mooie dijkwandeling gaan maken. Om 13.00 uur zijn we in de bolide van Sjon gestapt en om 15.45 uur waren we thuis.

P.S: bij elke keer dat de-eetclub een toost uitbracht op onze afwezige Webmaster Jeu, zei Westmalle Don: "ook dit moet Jeu weer missen" (standaardspreuk van een sjeng).


John